Camp de treball Laboratori Antidiscriminació al Pirineu, estiu 2019, sol·licitud de plaça fins al 20.06.19

Títol del camp de treball: Laboratori d’Anti-discriminació al Pirineu.

Paraules clau: Anti-discriminació, justícia social, prevenció de violència, artesania

Dates: 29 juliol – 5 agost 2019

Lloc: Casa de colonias Cadí, en Pi de Cerdanya.

Entitat organitzadora: Equality Factory

Cost econòmic: la o el participant haurà de sufragar el seu trajecte fins a Puigcerdà, des d’allí se’l traslladarà amb la resta de participants fins a la casa de colònies. La quota d’inscripció al camp de treball és de 50€. Pregunta sobre la possibilitat de beca.

Material: les persones inscrites han d’incloure en el seu equipatge roba de llit i higiene, a més dels seus efectes personals per a tots els dies.

Participants

Busquem de 7 a 9 persones joves de qualsevol sexe entre 18 i 23 anys amb interès a compartir aquests dies al costat d’un grup de 9 a 11 joves entre 16 i 20 anys en situació de vulnerabilitat a causa de la seva biografia de migració, exposició a discriminació i/o violència, o exposició intensiva a rols de gènere tòxics. Busquem a gent jove amb ganes d’investigar de forma col·lectiva, treballar i incidir en temes d’anti-discriminació, justícia social, diversitat, equitat de gènere. Preferiblement persones amb prèvia experiència en aquests àmbits o gran interès.

Contingut del camp de treball

En aquest camp de treball volem fruir d’una convivència enriquidora, gaudint de les persones, segur, molt interessants, que reunirem en els bells paisatges del Pirineu. A més de passar-ho bé, volem transformar el nostre interior, el nostre entorn més pròxim, i fer una aportació a la justícia social local i global.

La base de tot això és la recerca: sense bata blanca ni microscopi. Amb una actitud, amb tècniques, jocs, dinàmiques i propostes que inclouen la creació d’art o les sessions de corporalitat, volem respondre a preguntes urgents al voltant de la discriminació, la justícia social, la nostra implicació indirecta i les nostres possibilitats d’acció.

Aquestes són algunes de les preguntes que ens plantejarem i els teus coneixements, la teva perspectiva, les teves idees i la teva experiència seran molt valuoses per a això: ¿En quins moments soc discriminat/discriminada? ¿En quins moments discrimino? ¿Pesa més el sexe, el gènere, l’origen, la religió o l’edat? ¿Com ocorre la discriminació i per què? ¿Quines opcions tinc d’alterar-ho? ¿Quines estratègies podem desenvolupar com a societat?

Des d’una promoció de cultura de pau com a fil conductor, el camp de treball té tres eixos: el Corporal, el del Laboratori d’Anti-discriminació i l’Artesanal. Aquests eixos estructuraran la rutina diària del camp de treball.

El tronc central del camp de treball serà el Laboratori d’Anti-Discriminació, que estarà relacionat amb el de Corporalitat i el d’Artesania. Basant-nos en metodologies que usem en el nostre treball de recerca-acció participativa, explorarem de forma col·lectiva alguns dels mecanismes de discriminació i opressió de la nostra societat actuals. Amb el nostre suport, les i els participants reflexionaran sobre la normativitat de gènere, el racisme i altres eixos identitaris de les persones en el context específic del seu dia a dia, entenent de quina manera es relacionen causant apoderament, vulneració, etc. A més de tot el que transformarem dins de nosaltres mateix@s, també volem incidir en la societat. Per a això, crearem materials de sensibilització, incloent material audiovisual sobre temes de justícia social, per a usar en projectes de sensibilització posteriorment i oferir aquest material a centres educatius o uns altres.

A les tardes, el grup participarà en l’elaboració de productes artesanals socialment sostenibles. Mentre el grup aprèn i col·labora de forma activa en la producció de productes artesanals, transformarà i crearà noves idees per a un món més just. La producció i post-bena d’aquests productes estan destinats a donar suport a el finançament d’aquest projecte i uns altres de promoció de justícia social duts a terme per *Equality *Factory.

A primera hora del matí i abans per a sopar, el grup es reunirà per a participar en sessions de corporalitat, entrenament d’autodefensa i prevenció de violència amb un fil conductor de principis shaolin i cultura de pau. D’aquesta manera donarem al nostre cos l’energia per a començar el dia i traurem l’estrès de manera productiva.

Tindrem la sort de poder gaudir de molt de temps per a dedicar a les activitats d’aquests tres blocs, ja que els menjars seran preparats pel personal de la casa de colònies.

Qui som?

Equality Factory treballa des de fa deu anys per a promoure la justícia social, la diversitat, l’equitat de gènere i la sostenibilitat social. Hem realitzat formacions, campanyes pròpies de sensibilització, projectes de recerca-acció participativa, sempre basant-nos en la força creativa del pensament col·lectiu. uno de nuestros trabajos de acción participativa en masculinidades.
En aquesta ocasió, Laura, Kay, Anna i Maria seran les persones que s’encarregaran que tot funcioni durant el camp de treball. Anna i Maria aporten experiència i coneixements en teoria i pràctica de mecanismes i estratègies de discriminació. Elles s’encarregaran del Laboratori Anti-discriminació. Laura porta l’artesania en les seves venes i s’encarregarà d’acompanyar al grup en la seva faceta més creativa, desenvolupant els productes que seran venuts més tard. Kay porta més de vint anys aprenent i entrenant en el món de les arts marcials i ha preparat un entrenament per a tots els nivells que ens mostrarà la força de la corporalitat. Laura, Kay, Anna i Maria us esperen amb molta il·lusió aquest estiu al Pirineu!

T’interessa? Sol·licita la teva plaça en aquest camp de treball!

T’interessa participar en el camp de treball Laboratori Anti-discriminació aquest estiu i compleixes amb els requisits?

Descarrega’t el formulari de sol·licitud de plaça AQUÍ

Verano2019-Campo-trabajo-formulario-solicitud-Equality-Factory _1
…emplena’l i envia’l a: [email protected] abans del 20.06.19.

El procés de selecció serà de 2 setmanes, en les quals podria ser que et contactéssim per a fer una petita entrevista via Skype i conèixer-nos millor. Com molt tard el dilluns 04.07.19 rebràs la nostra resposta definitiva.

Si has estat accepteu@, et demanarem que realitzis l’ingrés de la teva quota de 50 Euros en un termini de 10 dies. A partir d’aquest moment ja quedaràs inscrit/inscrita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.